12:25:46 30.11.2022
Держпродспоживслужба інформує
Нині світова громадськість занепокоєна швидким поширенням у світі надзвичайно патогенного вірусу пташиного грипу. Грип птиці - гостре висококонтагіозне вірусне захворювання сільськогосподарської, синантропної та дикої птиці, що характеризується пригніченням, септицемією, ураженням респіраторних органів і шлунково-кишкового тракту й великою загибеллю птиці.
15:10:19 28.11.2022
Епідемічна та епізоотична ситуація зі сказу в Україні залишається неблагополучною. Природні вогнища сказу існують практично на всій її території. Щорічно реєструється значна кількість захворювань на сказ серед тварин та випадки загибелі людей внаслідок захворювання на сказ.
15:06:40 28.11.2022
Через часті обстріли російськими окупантами об'єктів енергетичної інфраструктури, перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів у холодильнику. Тому важливо розуміти, що робити з продуктами з холодильника, якщо раптово зникне світло.
14:49:03 28.11.2022
ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ІНФОРМУЄ.
При Держпродспоживслужбі Кіровоградщини діє Консультаційний центр захисту прав споживачів. Для отримання консультацій з питань захисту прав споживачів, допомоги в оформленні заяв відповідно до встановлених вимог законодавства, у випадку порушення ваших прав як споживача звертайтеся:13:51:42 23.11.2022
Через часті обстріли росiйськими окупантами об'ектiв енергетичної інфраструктури , перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів у холодильнику . Тому важливо розуміти , що робити з продуктами з холодильника , якщо раптово зникне світло . Варто заздалегідь підготуватись до відключення електроенергії . Для цього дотримуйтеся наступних порад , які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання. -Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері . У холодильнику має бути температура 4 ° С або нижче . У морозильній камерi - 0 ° C або нижче . -Підготуйтеся до надзвичайної ситуації . Заморозьте контейнери з водою , щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4 ° С або нижче , якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника . За можливості придбайте сухий лiд або блоковий лід. -Коли вже електроенергію відключили , тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими . Якщо дверцята залишаються закритими , продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику , 48 годин у повній морозилці ,24 годин у напівпорожнiй морозилці . Якщо електроенергія вiдключена більше 4 годин помістіть лід до продуктів у холодильник . -Перевіряйте температуру продуктів , що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду . Викиньте їжу , якщо температура вище 4 ° С . Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці . -Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти , які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 ° С або нижче . Ніколи не пробуйте їжу на смак , щоби перевірити її безпечність . Якщо маєте сумніви викиньте її. Викидайте з холодильника продукти , що швидко псуються ( м'ясо , рибу , нарізані Фрукти та овочі , яйця , молочні продукти та їх залишки ) через 4 години без електроенергії або джерела холоду . Викидайте будь - яку їжу з незвичним запахом , кольором чи текстурою . Бережіть себе.
13:59:46 02.11.2022
Рекомендації з профілактики ботулізму
Ботулізм - гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених і збережених консервів.15:57:12 19.10.2022
Сказ – гостре інфекційне захворювання, яке передається від хворих тварин людям через укуси, подряпини чи ослинення. Захворювання завжди закінчується смертю хворого.
10:13:56 19.10.2022
Національна платформа продовольчої безпеки
В Україні на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки, яка дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників Збройних Сил України та територіальної оборони.08:38:26 26.08.2022
Як вберегтися від сальмонельозу?
06:42:39 23.06.2022