A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Важлива інформація щодо обробітку городів з використанням пестицидів і агрохімікатів

Дата: 23.05.2023 08:39
Кількість переглядів: 68

Діяльність щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів регламентують вимоги Закону України «Про пестициди та агрохімікати» від 02 березня 1995 року №86/95-ВР та Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Відповідно до ст.12 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» застосування пестицидів у господарствах й індивідуальних садах і городах, у побуті має здійснюватися тільки згідно з переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, у тому числі для роздрібної торгівлі та для застосування авіаційним методом.

Згідно пункту 6.11. Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ТІЛЬКИ з 22:00 до 07:00 годин. Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» і Доповненнями до нього (повний перелік доступний в мережі Інтернет, зокрема на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України).

З урахуванням зазначеного, РЕКОМЕНДУЄМО для обробки індивідуальних садів і городів в межах населеного пункту застосовувати виключно ті пестициди і агрохімікати, які дозволені до використання в Україні та в оригінальних упаковках, що дасть змогу уникнути покупки фальсифікату, а також КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ використовувати вентиляторні та штангові обприскувачі, а обробку проводити тільки за допомогою ранцевого побутового обприскувача. Потрібно, в першу чергу, застосовувати малотоксичні та мало леткі пестициди та агрохімікати, а в межах населеного пункту віддати перевагу механічним методам боротьби зі шкідниками.

Перед проведенням обробки земельних ділянок, розташованих в межах населених пунктів, необхідно сповістити сусідів про майбутні роботи і строки їх проведення.

Дотримуючись даних рекомендацій ви зможете уникнути конфліктних ситуацій при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на своїх присадибних ділянках та городах, а також збережете добросусідські відносини та взаєморозуміння з сусідами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь