Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба інформує

ЩО ЧЕКАТИ ВІД ПРИЙНЯТИХ ЗМІН ЩОДО ОБІГУ ГМО?

Незважаючи на численні дискусії щодо безпечності та впливу ГМО на людей та навколишнє середовище, в Україні гостро постало питання регулювання цієї сфери. На це вказує і те, що за інформацією, опублікованою на сайті Міністерства сільського господарства США у 2021 році, приблизно 50-65% української сої, 12% ріпаку та 1% кукурудзи є генетично модифікованими. І це за відсутності в Україні зареєстрованих сортів рослин, що містять ГМО!

13:32:54 06.12.2023

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ - РИЗИК ПОШИРЕННЯ ЗБУДНИКА АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

З огляду на несприятливу епізоотичну ситуацію щодо захворювання свинопоголів’я на африканську чуму свиней (АЧС), Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує: тваринницька продукція, придбана в місцях несанкціонованої торгівлі, тобто така, що не пройшла відповідної ветеринарно-санітарної експертизи, є великим ризиком для занесення збудника АЧС до осель та господарств.

13:34:15 24.11.2023

ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ТА ПЕРША ДОПОМОГА

Гриби — гетерогенна група еукаріотичних безхлорофільних гетеротрофних організмів, які живляться переважно осмотрофно, і більшість з яких здатна розмножуватись за допомогою спор (хоча деякі втратили цю можливість і розмножуються вегетативно). Більшість з них протягом усього життя або на певних стадіях розвитку має міцеліальну будову, а деякі — дріжджі — одноклітинні. 

10:25:09 13.09.2023

ВАЖЛИВО!!!! ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ!

З 20 жовтня 2023 року на території громади розпочнеться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Приманки з вакциною розкладатимуть вручну на узліссях, узбабіччях сільськогосподарських угідь та обабіч доріг.

14:30:53 07.09.2023

Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий спосіб профілактики сказу

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом. Хвороба вражає центральну нервову систему. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча!

13:30:58 19.07.2023

АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА: ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРО КАРАНТИННИЙ БУР’ЯН

Мало хто не знайомий з амброзією полинолистою. На жаль, в Україні її можна зустріти скрізь: на полях, на узбіччях доріг та залізниць, по берегах річок та ставків, на пустирях, вулицях, присадибних ділянках населених пунктів.

08:58:12 18.07.2023

НЕБЕЗПЕЧНА РИБА

Урезультаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання.

11:51:38 05.07.2023

Вплив тютюнопаління на стан здоров’я людини

Куріння будь-яких тютюнових виробів, незалежно від дози, так чи інакше шкодить організму. Паління викликає такі хвороби, як: рак легень, хронічний бронхіт, емфізема, інфаркт міокарда, гіпертонічний криз, інсульт, також така звичка  може призвести до глухоти, сліпоти, ампутації нижніх кінцівок, нервових захворювань і психічних відхилень, та навіть до настання раптової смерті.

10:42:56 09.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь