A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Держпродспоживслужба інформує

ЩО ЧЕКАТИ ВІД ПРИЙНЯТИХ ЗМІН ЩОДО ОБІГУ ГМО?

Незважаючи на численні дискусії щодо безпечності та впливу ГМО на людей та навколишнє середовище, в Україні гостро постало питання регулювання цієї сфери. На це вказує і те, що за інформацією, опублікованою на сайті Міністерства сільського господарства США у 2021 році, приблизно 50-65% української сої, 12% ріпаку та 1% кукурудзи є генетично модифікованими. І це за відсутності в Україні зареєстрованих сортів рослин, що містять ГМО!

13:32:54 06.12.2023

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ - РИЗИК ПОШИРЕННЯ ЗБУДНИКА АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

З огляду на несприятливу епізоотичну ситуацію щодо захворювання свинопоголів’я на африканську чуму свиней (АЧС), Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує: тваринницька продукція, придбана в місцях несанкціонованої торгівлі, тобто така, що не пройшла відповідної ветеринарно-санітарної експертизи, є великим ризиком для занесення збудника АЧС до осель та господарств.

13:34:15 24.11.2023

ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ТА ПЕРША ДОПОМОГА

Гриби — гетерогенна група еукаріотичних безхлорофільних гетеротрофних організмів, які живляться переважно осмотрофно, і більшість з яких здатна розмножуватись за допомогою спор (хоча деякі втратили цю можливість і розмножуються вегетативно). Більшість з них протягом усього життя або на певних стадіях розвитку має міцеліальну будову, а деякі — дріжджі — одноклітинні. 

10:25:09 13.09.2023

ВАЖЛИВО!!!! ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ!

З 20 жовтня 2023 року на території громади розпочнеться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Приманки з вакциною розкладатимуть вручну на узліссях, узбабіччях сільськогосподарських угідь та обабіч доріг.

14:30:53 07.09.2023

Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий спосіб профілактики сказу

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом. Хвороба вражає центральну нервову систему. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча!

13:30:58 19.07.2023

АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА: ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРО КАРАНТИННИЙ БУР’ЯН

Мало хто не знайомий з амброзією полинолистою. На жаль, в Україні її можна зустріти скрізь: на полях, на узбіччях доріг та залізниць, по берегах річок та ставків, на пустирях, вулицях, присадибних ділянках населених пунктів.

08:58:12 18.07.2023

НЕБЕЗПЕЧНА РИБА

Урезультаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах, переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання.

11:51:38 05.07.2023

Вплив тютюнопаління на стан здоров’я людини

Куріння будь-яких тютюнових виробів, незалежно від дози, так чи інакше шкодить організму. Паління викликає такі хвороби, як: рак легень, хронічний бронхіт, емфізема, інфаркт міокарда, гіпертонічний криз, інсульт, також така звичка  може призвести до глухоти, сліпоти, ампутації нижніх кінцівок, нервових захворювань і психічних відхилень, та навіть до настання раптової смерті.

10:42:56 09.06.2023

Важлива інформація щодо обробітку городів з використанням пестицидів і агрохімікатів

Діяльність щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів регламентують вимоги Закону України «Про пестициди та агрохімікати» від 02 березня 1995 року №86/95-ВР та Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

08:39:40 23.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь