Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва щодо надання грантів для виробництв переробної промисловості?

Дата: 21.10.2024 11:38
Кількість переглядів: 15

Фото без опису

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва щодо надання грантів для виробництв переробної промисловості?

 

Насамперед нагадаємо, що в системі Державної служби зайнятості в поточному році розпочали роботу офіси підтримки малого та мікропідприємництва “Зроблено в Україні” (наразі в області вже діють два офіси – на базі Кропивницької та Олександрійської філій обласного центру зайнятості).

У таких офісах надається інформація як про програми підтримки підприємництва, якими безпосередньо опікується служба, так і щодо інших державних програм підтримки.

Одна з програм – надання грантів для виробництв переробної промисловості, яка фінансується як за рахунок бюджетних коштів, так і коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вона реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 739 “Деякі питання надання грантів для виробництв переробної промисловості” (із змінами).

Уряд постійно вдосконалює програми підтримки підприємництва шляхом прийняття відповідних рішень. Так, урядовою постановою від 15 жовтня 2024 року № 1166 (набрала чинності 18 жовтня 2024 року), серед іншого, внесено зміни до зазначеної постанови № 739. Одна зі змін, внесених до Порядку надання грантів на створення або розвиток виробництв переробної промисловості, стосується оновлення обов’язкових умов договору гранту.

Такими умовами є:

- сплата протягом трьох років з дня отримання гранту податків, зборів (обов’язкових платежів) до державного та місцевих бюджетів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі отриманого гранту;

- створення робочих місць та працевлаштування на них працівників в еквіваленті повної зайнятості у кількості, необхідній для виробничого процесу, але не менше п’яти робочих місць, з урахуванням вимоги сплатити протягом трьох років з дати отримання гранту єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму нарахованої заробітної плати застрахованим особам, які працевлаштовані на робочі місця, створені в межах проекту, у розмірі не менше 20 відсотків суми отриманого гранту.

Створення робочих місць та працевлаштування на робочі місця в межах проекту повинно бути здійснено не пізніше ніж через шість місяців з дати отримання гранту, що підтверджується отримувачем щокварталу протягом 36 місяців з дати отримання гранту.

Постанова Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2024 року № 1166  доступна на урядовій вебсторінці за посиланням: http://surl.li/emdtsw


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь