Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи враховуються рекомендації МСЕК при пошуку підходящої роботи для особи з інвалідністю?

Дата: 25.09.2024 09:45
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Чи враховуються рекомендації МСЕК при пошуку підходящої роботи для особи з інвалідністю?

 

Так, обовязково враховуються.

Нагадаємо, що питання підбору підходящої роботи врегульовані статтею 46 Закону України “Про зайнятість населення”, а підбір підходящої роботи для осіб з інвалідністю здійснюється з урахуванням положень Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”. Статтею 18-1 цього Закону передбачено, що Державна служба зайнятості здійснює пошук підходящої роботи відповідно до рекомендацій МСЕК, наявних у особи з інвалідністю, кваліфікації та знань, з урахуванням її побажань.

Довідково. Зазначимо, що до Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” внесені зміни Законом України від 21 серпня 2024 року № 3911-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сферах охорони здоров’я, реабілітації, соціального захисту та державної реєстрації окремих об’єктів санітарних заходів”. Ці зміни стосуються, зокрема, сплати адміністративно-господарських санкцій у разі невиконання роботодавцем нормативи працевлаштування осіб з інвалідністю.

Також внесені зміни до Закону України “Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні”. Серед іншого, підтверджена норма, яка передбачає, що індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю розробляється на основі індивідуального реабілітаційного плану (за наявності), відповідно до Державної типової програми реабілітації осіб з інвалідністю, медико-соціальною експертною комісією. Визначення конкретних обсягів, методів і термінів проведення реабілітаційних заходів, які повинні бути здійснені стосовно особи з інвалідністю, а також контроль за виконанням індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю в межах своїх повноважень здійснюють медико-соціальні експертні комісії, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, служба зайнятості, реабілітаційні установи, фахівці із соціальної роботи в громаді.

Ознайомитись з текстом Закону України від 21 серпня 2024 року № 3911-IX можна на парламентській вебсторінці: http://surl.li/lqdcxa   

Закон набрав чинності з 18 вересня 2024 року, буде введено в дію з 18 листопада 2024 року (за виключенням окремих положень).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь