Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Планування пошуку роботи + ваша активна позиція – важіль, що дає максимальний результат

Дата: 16.09.2024 11:49
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Планування пошуку роботи + ваша активна позиція – важіль, що дає максимальний результат

 

Пошук роботи – справа, що вимагає серйозного підходу і, через низку причин, не завжди приносить очікуваний результат. Багато хто залишається безробітним не тому, що для нього немає відповідної роботи чи вільного місця, а тому, що не знає, за яким алгоритмом шукати. Тож знання певних неписаних правил, що вже склалися на ринку праці і зарекомендували свою ефективність, має стати у пригоді кожному.

Така важлива тема сьогодення, зокрема, для молоді, обговорювалась в рамках майстер-класу «Сучасні джерела пошуку роботи», що відбувся для студентів Олександрійського аграрного фахового коледжу Білоцерківського національного аграрного університету.

          З допомогою фахівця з професійної орієнтації Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Вікторії Фалєєвої, учасники заходу розглянули «покрокову інструкцію» пошуку роботи, проговорили ряд ключових питань. «Професія людини – невід'ємна частина її життя. А улюблена справа – запорука щасливого і реалізованого майбутнього. І для того, щоб це стало вашою реальністю, необхідно продумати, спланувати і врахувати всі етапи на шляху до роботи своєї мрії. Важливим кроком до працевлаштування є пропрацьовка джерел інформації щодо наявних вакансій. Прикладом, на порталі служби зайнятості є база вакансій семи найпопулярніших сайтів, а загалом, це одна з найбільших баз даних вакансій по всій Україні, які оновлюються онлайн. Всі вакансії перевірені, актуальні та передбачають офіційне працевлаштування. Можливості інтернет-ресурсів служби зайнятості розраховані також на допомогу кожному користувачеві в об’єктивній оцінці власних здібностей», – зауважила Вікторія Фалєєва.

          Учасники заходу також згадали не менш важливу тему легальної зайнятості, як запоруки соціальної захищеності працівника, та шахрайства на ринку праці. Проговорили можливі недоліки неофіційної зайнятості.         Протягом майстер-класу було відзначено, що сучасні технології активно використовуються, в тому числі, для налагодження та підтримання професійних зв’язків і створення позитивного професійного іміджу.

          «Коли ви шукаєте роботу, варто використовувати усі доступні ресурси: особисті знайомства, рекомендації, сайти, що спеціалізуються на темі працевлаштування. Сучасні інтернет-, мобільні та інші технології, в свою чергу, надають додаткові можливості. Перевага в тому, що вони дозволяють шукати роботу без меж – як у своєму місті чи країні, так і за кордоном, а також охоплювати більшу кількість джерел інформації. Це робить процес працевлаштування більш ефективним, простим та зручним», – наголосила фахівчиня, підсумовуючи зустріч.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь