Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні ми вшановуємо чергову річницю ухвалення історичного документу - Декларації про державний суверенітет України.

Дата: 16.07.2024 09:27
Кількість переглядів: 31

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР, виражаючи волю народу України, ухвалила Декларацію про державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах.

Цим документом були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права.

Здійснюючи цю Декларацію, 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР від імені українського народу урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави – УКРАЇНИ. 1 грудня 1991 року Акт про проголошення незалежності України було підтримано на Всеукраїнському референдумі.

У цей день дякую кожному і кожній, хто зараз стоїть на захисті нашої держави! Хочеться побажати миру нашій рідній Україні, злагоди та єдності, адже тільки спільними зусиллями ми збережемо наш край. Нехай у ваших серцях ніколи не згасає вогонь любові до рідної землі, а з кожним подихом він здіймається з новою силою заради України та нашого квітучого майбутнього!

З повагою - сільський голова РУСЛАН САДІКОВ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь