Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні, 15 липня, відзначається День Української Державності.

Дата: 15.07.2024 13:46
Кількість переглядів: 55

 

Цей день є значущою подією для України, що символізує її незалежність, суверенітет та самостійність. Це молоде свято і, на жаль, Україна знову відзначає його в умовах воєнного стану, і знову під ворожі обстріли…

Та попри все, дякуючи нашим Захисникам, ми змогли провести урочистості з цієї нагоди. Адже ми – українці, і ми нація патріотів!

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Ми маємо знати свою історію, щоб протистояти ворожій рашистській пропаганді з її фейками про «єдиний народ» і «штучну державу». Маємо пам`ятати про більш ніж тисячолітній родовід своєї Батьківщини, про своїх великих предків, які з покоління в покоління в усі епохи та століття прагнули жити у своїй державі, сіяти хліб і ростити дітей на своїй, Богом даній, землі, та захищали свою рідну країну від ворожих орд зі зброєю в руках.

Ми, українці, загартовані століттями. Зараз ми об’єднані, як ніколи, у захисті рідної землі та своєї державності ми обов’язково переможемо рашистську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивілізаційний вибір і ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії. Шкода тільки, що занадто дорогою ціною – ціною життів наших мужніх захисників та ні в чому не винних людей, дітей, яких, на даний час, відібрано уже занадто багато…

«У цей день ми особливо дякуємо всім, хто боронить нашу землю і незалежність на передових лініях, і прямо зараз дає відсіч агресору на фронті. Усім, хто працює на нашу спільну перемогу!

Ми повинні шанувати наших героїв-захисників, їх мужність, силу та відвагу, повинні бути вдячними за те, що маємо змогу відзначити важливу державну подію, милуватися красою навколо себе, а не ховатися від обстрілів та вибухів ракет.» - зазначив під час урочистого мітингу сільський голова Руслан Юрійович Садіков.

А також побажав: «…щоб День української державності ще більше об’єднав українців по всьому світі. Щоб ідентичність українців сприяла процвітанню Батьківщини. Щоб ми щасливо жили у своїй країні, розвивалися на своїй землі. Бажаю усім ніколи не втратити нашу народну єдність, дружність, мужність, стійкість, силу духу. Дуже хочеться, щоб наступного року цей день ми відзначали в мирній країні і щоб з кожним роком це свято додавало всім нам наснаги та впевненості в нашому майбутньому. Нехай не вичерпується джерело вашої віри, надії та любові до рідної землі, енергії й впевненості у власних силах. Бажаю більше приводів для гордості за свою країну та народ, сил і сміливості, щоб самим створювати такі приводи. Зичу всім міцного здоров'я, успішної реалізації далекосяжних планів, добробуту, злагоди та добра в кожній оселі, мирного неба та врожайних полів!»

Цінуймо те, за що боролися наші предки, пам’ятаймо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуймо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити! І пам’ятайте: тільки спільними зусиллями на благо України ми зможемо збудувати сильну європейську державу!

Слава Україні!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь