Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні День вишиванки: історія, українські традиції

Дата: 16.05.2024 11:00
Кількість переглядів: 29

 

Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. Це генетичний код нації, який з кожним роком об’єднує українців все більше і міцніше.

Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі.

Особливого значення День вишиванки набув з моменту вторгнення росії в Україну. Одягнувши вишиванку ми вкотре переконуємо всіх і самих себе в незламності українського духу, в сміливості, єдності нашого народу. Українська вишиванка є заявою на весь світ про те, що українці - вільний народ. Її з гордістю одягають українці за кордоном, а разом з ними й іноземці, які щиро вболівають за наш народ.

Сьогодні хочеться побажати усім миру і злагоди у ваших серцях і будинках. Нехай рідна земля вас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові досягнення. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її ціліснішою, успішнішою. Частіше одягайте свої вишиванки – нехай увесь світ бачить яка прекрасна наша Україна, наша культура і, головне, люди, які в ній живуть! Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь