Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2024 13:48
Кількість переглядів: 34

 

26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології.

Саме цього дня, 26 квітня 1986 року, сталася аварія на четвертому енергоблоці. З різницею в дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Обвалилася частина будівель, почалася велика пожежа. В атмосферу було викинуто величезну кількість радіоактивних речовин.

Аварія на Чорнобильській АЕС викликала катастрофічне забруднення навколишнього середовища. Територія міста Прип'ять досі вважається непридатною для життя. Аварія сильно підірвала довіру громадськості до ядерної енергетики. З 1986 по 2002 рік у світі не було побудовано жодної атомної електростанції.

26 квітня є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. І ми усі повинні бути вдячними за їхню неоціненну мужність, відвагу і героїзм.

На території нашої громади в даний час проживають 7 чоловік, які приймали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найжахливішої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили дива героїзму, самовідданості та мужності у тогочасних екстремальних обставинах. Низько вклоняємося за те, що, не шкодуючи свого здоров’я та навіть життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Сердечно бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра та злагоди. Нехай щира людська подяка зігріває ваші серця, опалені загравою Чорнобильської катастрофи.

Пам’ятаємо…

Шануємо…

Дякуємо…

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь