Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Дата: 21.02.2024 15:04
Кількість переглядів: 51

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу.

Міжнародний день рідної мови був заснований ЮНЕСКО і вперше його відсвяткували у 2000 році. Мета свята – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу.

За всі роки існування української мови її стільки разів намагалися «вбити», стільки разів знущалися над нею і намагалися заборонити!.. А вона жила… Жила, живе і буде жити! Наші предки не дозволили їй вмерти, а тому ми, як ніхто, зобов’язані зберегти її, зберегти для себе і для наших нащадків. Адже для українців мова – це не просто набір слів, засіб спілкування, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом, особливо зараз. І ніхто не повинен цього забувати, адже МОВА – МАЄ ЗНАЧЕННЯ!

Щиро бажаю всім серцем і душею завжди любити свою країну, пишатися рідною мовою і прославляти свою культуру. Нехай мова завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку. Нехай і надалі передається вона із покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється.

І завжди пам’ятайте: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову» (Ліна Костенко).

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь