Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Яка максимальна вартість проживання в період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2024 році?

Дата: 18.01.2024 16:21
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Яка максимальна вартість проживання в період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2024 році?

 

Сертифікатом, який отримують безробітні громадяни для проходження професійного навчання, закладу освіти або роботодавцю, які надають платні послуги з організації проживання безробітного в період навчання, центром зайнятості гарантується оплата вартості проживання безробітного в період навчання в розмірі, що не перевищує п’яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року, за весь період проживання. Це врегульовано п.15 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264.

Станом на 01 січня 2024 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 3028 грн. Відповідно вартість проживання за сертифікатом в 2024 році не може перевищувати 15140 грн.

Вищевказаний Порядок доступний на вебсторінці Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/docs

Є питання щодо організації професійного навчання за сприяння служби зайнятості? Телефонуйте, контакти тут http://surl.li/pacfp або пишіть нам у Telegram-канал t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь