Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть суб’єкти господарювання (клієнти яких постраждали від торгівлі людьми) надавати посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном?

Дата: 07.12.2023 14:02
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Чи можуть субєкти господарювання (клієнти яких постраждали від торгівлі людьми) надавати посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном?

 

Ні, не можуть.

На початку нагадаємо, що відповідно до Закону України Про зайнятість населення суб’єкт господарювання має право надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Включення до такого переліку здійснюється на підставі поданої до Міністерства економіки України декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року  1118 (набрала чинності 2 листопада 2023 р.) затверджено Порядок формування та ведення переліку субєктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Відповідно до статті 38 Закону України “Про зайнятість населення” та пункту 10 вказаного Порядку встановлення особі статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, внаслідок працевлаштування за сприяння суб’єкта господарювання, що надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, є підставою для виключення суб’єкта господарювання із вищезазначеного переліку.

Зазначений матеріал (та низка інших матеріалів, що готуються) приурочено до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства. Цей день відзначається щороку 2 грудня. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами (в України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року). Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

Все про Міжнародний день боротьби за скасування рабства за посиланням http://surl.li/npjcw

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь