Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 04.12.2023 14:21
Кількість переглядів: 101

Щороку 03 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає День людей з інвалідністю. Цей день був проголошений 14 жовтня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН з питань освіти, науки і культури.

Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом. Його проведення спрямовано на повернення уваги до проблем даної категорії, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Це є черговим нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної категорії громадян. Усі ми є невід'ємною частиною суспільства, в якому кожному має бути комфортно, незалежно від статі, віку, фізичних та інших особливостей.

З цією метою в нашій громаді постійно проводиться ряд заходів. Зокрема проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання осіб з інвалідністю, надання допомоги у забезпеченні продуктами харчування, одягом та всього іншого, необхідного для життя; проводяться виїзні прийоми за місцем проживання таких людей; регулярне інформування щодо пенсійного та соціального забезпечення осіб з інвалідністю. А також проводяться зустрічі з людьми з особливими потребами у відділенні стаціонарного проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Надлацької сільської ради. Так як з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну таких людей у нашому Центрі стало більше, дані зустрічі проводяться з певною періодичністю.

Сьогодні відбулась одна із таких зустрічей. Сільський голова Руслан Юрійович Садіков разом із своїм заступником Артемом Вікторовичем Васильєвим вкотре завітали до Центру, щоб поспілкуватися з його мешканцями.

В ході бесіди обговорили умови проживання людей, їхні пропозиції, дали відповіді на запитання, які цікавили жителів Центру. Жителі ж, у свою чергу, подякували керівникам та персоналу Центру за хороші умови проживання, за те, що до них прислухаються, поважають, підтримують і дбають про них.

Зустріч пройшла в приємній атмосфері і завершилася чаюванням зі смаколиками, які принесли для мешканців Руслан Юрійович з Артемом Вікторовичем.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь