Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Заявка - пропозиція щодо розміщення у 2023 році тимчасово вільних коштів бюджету Надлацької сільської територіальної громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики

Дата: 04.08.2023 09:13
Кількість переглядів: 142

03.08.2023р.

Фінансовий відділ Надлацької сільської ради повідомляє про можливість розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики в обсязі до 500 000 грн.

 

Відповідно до вимог ст. 16 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 p. 544 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів шляхом придбання державних цінних паперів» (зі змінами), згідно з рішенням Надлацької сільської ради від 14.07.2023 № 1292 “Про надання дозволу на розміщення тимчасово вільних коштів", фінансовий відділ Надлацької сільської ради оголошує проведення конкурсу серед банків щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики в обсязі до 500 000 грн.

1. У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення) яких розташовані в смт. Новоархангельськ (далі – банки), за умови якщо:

- у яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу та/або голосів;

- до яких протягом останнього року Національний банк не застосовував таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемного або неплатоспроможного.

2. Конкурс проводиться при наявності не менше двох пропозицій банків, які прийняті до розгляду.

3. Розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів бюджету громади.

4. Учасник конкурсу повинен надати комісії з проведення конкурсу щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики в обсязі до 500 000 грн. заяву на участь у конкурсі, яка повинна містити пропозиції щодо:

- терміну повернення коштів на рахунок бюджету громади в межах бюджетного року;

- умови сплати процентів та періодичність їх сплати.

5.Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики відкриття рахунка у цінних паперів у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду або на протязі 3 днів з дня подачі відповідної заявки до  установи банку.

6. Для участі в конкурсі банку необхідно надати наступні документи:

6.1. Заяву про участь за вільною формою.

6.2.Пропозиції банку по розміщенню тимчасово вільних коштів бюджету Надлацької сільської територіальної громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики.

6.3. Засвідчену нотаріально копію довіреності на ім'я особи, яка підписує заяву про участь та пропозиції банку, щодо надання повноваження на здійснення операцій з укладання і підписання від імені банку договорів з приймання вкладів від юридичних осіб (у разі, якщо заява про участь та пропозиції банку підписуються не головою правління (ради директорів) банку).

6.4. Копію статуту банку.

6.5. Копію довідки про внесення банку до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

6.6. Копію свідоцтва про державну реєстрацію банку.

6.7. Копію банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій, яка видається НБУ.

7. В договорі з банком - переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018p. № 544 (зі змінами).

8. Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 10: 45 год. 15 серпня 2023 р. за адресою  Надлак, вул. Адміністративна , 2, фінансовий відділ Надлацької сільської ради, Контактний телефон 0989817255. На конверті з пропозицією необхідно вказати: "Не відкривати до 11: 00 год. 15 серпня 2023 р."

9. Конкурс пропозицій відбудеться 15 серпня 2023 р. О 11 : 00 год. за адресою Надлак, вул. Адміністративна , 2,  кабінет фінансового відділу Надлацької сільської ради

10. Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку на відповідний строк.

11. Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації.

12. Використання відомостей, що містяться у пропозиціях банків, здійснюється з додержанням вимог законодавства.

13. Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

14. Учасник має право відізвати свою заяву на участь у конкурсі до встановленого терміну проведення конкурсу, повідомивши про це письмово конкурсну комісію.

15. Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі з конкурсними пропозиціями, визначає конкурсна комісія з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету громади шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь