Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Що робити, якщо знайшли уламки ракет або дронів

Дата: 02.08.2023 09:21
Кількість переглядів: 92

Необхідно одразу повідомити про підозрілий предмет за номерами 101 чи 102 та дочекатися ДСНС або поліції.

   В Мінреінтеграції пояснили, що робити, якщо ви натрапили на уламки ракет або безпілотників. Після атак ракетами чи дронами-камікадзе на землі можуть залишатися їхні залишки. Вони небезпечні. В жодному разі не торкатися небезпечних знахідок і не дозволяти робити це іншим. Уламки не можна переміщувати, розбирати чи заносити до приміщення,  не робити фото знахідок та не публікувати їх в Інтернеті.

"Обов’язково позначте місце своєї знахідки та відійдіть від неї якомога далі. Одразу повідомте про виявлення підозрілого предмета на 101 чи 102 та дочекайтеся ДСНС або поліції", – йдеться в заяві відомства. Нагадаємо, раніше в МВС дали поради, як діяти в разі атаки дронами-камікадзе. Зокрема, там закликали не намагатися самотужки збити безпілотник, натомість треба знайти укриття або ж за перебування на вулиці лягти в заглибину і закрити голову руками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь