Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Вони були одними з кращих!

Дата: 29.05.2023 08:48
Кількість переглядів: 56

Обидва гарні хлопці, мужні козаки, кохані і кохаючі чоловіки, найкращі тата для своїх дітей…

Лисенко Руслан Олександрович та Остапчук Назар Миколайович… Вони були одними з перших, хто став на захист рідного села після повномасштабного вторгнення росіян на українську землю… Вони були одними із найсміливіших, адже, не довго думаючи, згодом пішли відвойовувати, визволяти рідну українську землю із лап окупантів.

Та, на жаль, недовгим був їх життєвий шлях… Не судилося їм повернутися додому живими… Той злощасний вересневий ранок безжально відібрав їхні життя!..

Щорічно, 23 травня в Україні відзначається День Героїв, але заходи до цього дня проводяться цілий тиждень. Тому, 25 травня ми знову зібралися біля рідної школи наших Героїв, щоб вкотре вшанувати пам’ять про них та увіковічити їхні образи.

В Кальниболотській філії Надлацького ліцею відбулось урочисте відкриття меморіальних дошок, встановлених на честь колишніх учнів цієї школи, нинішніх Героїв, Лисенка Р.О. (який також і працював тут) та Остапчука Н.М.. Почесне право на їх відкриття отримали сільський голова Надлацької сільської ради Садіков Руслан Юрійович разом з дітками Руслана Олександровича – Анною та Костиком Лисенками, а також заступнику сільського голови Васильєв Артем Вікторович разом з дітками Назара Миколайовича – Веронікою та Віталиком Остапчуками.

Руслан Юрійович звернувся до усіх присутніх з промовою-спогадом про хлопців, яка не залишила байдужим жодного, хто прийшов віддати шану Захисникам. У всіх на очах блищали сльози, душу переповнювали сум, жаль, біль, а разом з тим і гордість, що кожен був із ними знайомим.

Також, користуючись нагодою, було повідомлено, що на звернення-прохання учнівського та педагогічного колективів Кальниболотської філії Надлацького ліцею, рішенням 29 сесії 8 скликання Надлацької сільської ради №1195 від 12.05.2023 року «Про присвоєння Кальниболотській філії Надлацького ліцею Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області імені Р.О.Лисенка» було змінено назву Кальниболотської філії Надлацького ліцею Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області на Кальниболотську філію імені Р.О.Лисенка Надлацького ліцею Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області.

Продовжили пам’ятний захід здобувачі освіти цієї ж школи, котрі таким щирим та емоційним виступом розчулили всіх і кожного, незалежно від віку і статі.

По завершенню заходу усі бажаючі поклали квіти до меморіальних дошок та місць поховань наших Захисників.

Герої, ви назавжди залишитесь в наших серцях!

Пам’ять про вас ніколи не згасне, вона буде вічною!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь