Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу.

Дата: 18.05.2023 11:50
Кількість переглядів: 118

З 2006 року в Україні було запроваджено особливе свято - День вишиванки, яке відзначається щорічно у третій четвер травня. Це поки неофіційне, але дуже важливе свято для українців.

Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця.

Особливого значення День вишиванки набув з моменту вторгнення росії в Україну. Одягнувши вишиванку ми вкотре переконуємо всіх і самих себе в незламності українського духу, в сміливості, єдності нашого народу. Українська вишиванка є заявою на весь світ про те, що українці - вільний народ.

Сьогодні хочеться побажати усім миру і злагоди у ваших серцях і будинках. Нехай рідна земля вас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові досягнення. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її ціліснішою, успішнішою. Частіше одягайте свої вишиванки – нехай увесь світ бачить яка прекрасна наша Україна, наша культура і, головне, люди, які в ній живуть! Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь