Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні, 9 травня, усі держави-члени ЄС відзначають День Європи.

Дата: 09.05.2023 16:18
Кількість переглядів: 63

Це – свято Євросоюзу, для якого обрали день проголошення так званої Декларації Шумана, тобто виступу міністра закордонних справ Франції Робера Шумана 9 травня 1950 року. Цей виступ вважають відправною точкою для об’єднання європейських країн у наднаціональну спільноту, що у підсумку стала Європейським Союзом.

В україні День європи почали відзначати з 2003 року у третю суботу травня. Проте, відтепер Україна відзначатиме це свято разом з іншими країнами – 9 травня, відповідно до Указу Президента України №266/2023, який був підписаний 8 травня 2023 року «…з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань».

День Європи є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація. У цей день жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Тож, шановні українці, ніколи не забувайте, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного з нас, в наших думках, в наших справах! Лише разом ми зможемо захистити наш єдино вірний вибір, успішно пройти цей нелегкий, але плідний європейський маршрут, розвивати міжнародну співпрацю, економіку, культуру.

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь