Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні, 9 травня, усі держави-члени ЄС відзначають День Європи.

Дата: 09.05.2023 16:18
Кількість переглядів: 83

Це – свято Євросоюзу, для якого обрали день проголошення так званої Декларації Шумана, тобто виступу міністра закордонних справ Франції Робера Шумана 9 травня 1950 року. Цей виступ вважають відправною точкою для об’єднання європейських країн у наднаціональну спільноту, що у підсумку стала Європейським Союзом.

В україні День європи почали відзначати з 2003 року у третю суботу травня. Проте, відтепер Україна відзначатиме це свято разом з іншими країнами – 9 травня, відповідно до Указу Президента України №266/2023, який був підписаний 8 травня 2023 року «…з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань».

День Європи є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація. У цей день жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Тож, шановні українці, ніколи не забувайте, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного з нас, в наших думках, в наших справах! Лише разом ми зможемо захистити наш єдино вірний вибір, успішно пройти цей нелегкий, але плідний європейський маршрут, розвивати міжнародну співпрацю, економіку, культуру.

З повагою, сільський голова Руслан САДІКОВ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь