Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Яка максимальна вартість проживання у період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2023 році?

Дата: 09.05.2023 10:55
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Яка максимальна вартість проживання у період професійного навчання оплачується безробітному за сертифікатом у 2023 році?

Нагадаємо, що до витрат, які пов’язані з організацією професійного навчання, належить і оплата вартості проживання безробітного в період профнавчання за сертифікатом (далі – сертифікат).

Тож, сертифікатом гарантується оплата центром зайнятості закладу освіти або роботодавцю, що надає платні послуги з організації проживання безробітного в період навчання, вартості проживання безробітного в період навчання в розмірі, що не перевищує п’яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року, за весь період проживання. Це врегульовано п. 15 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 (далі Порядок). Форма сертифікату є додатком до Порядку.

Станом на 01 січня 2023 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 2684 грн. Відповідно вартість проживання за сертифікатом у 2023 році не може перевищувати 13420 грн.

З постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264 та формою сертифіката можна ознайомитися на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/0wknoX

Примітка. Наведений матеріал є черговим в серії запитань-відповідей щодо застосування норм Порядку. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook  02 травня 2023 року.

Є бажання за сприяння Державної служби зайнятості пройти професійне навчання за професіями, актуальними на ринку праці? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB   Ми є у Telegram t.me/dcz_kir

 

#служба_зайнятості#Правовий_порадник_шукача_роботи

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь