A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні жителі громади! Сьогодні ми з вами відзначаємо одразу дві визначні події: День пам’яті та примирення і 78 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2023 15:35
Кількість переглядів: 123

Шановні жителі громади! Сьогодні ми з вами відзначаємо одразу дві визначні події: День пам’яті та примирення і 78 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День пам’яті і примирення – це день, коли всі ми маємо шанс вислухати і зрозуміти один одного, забути образи чи нав’язані стереотипи, згадати і вшанувати пам’ять тих, кому завдячуємо життям, осягнути, що усі ми є українцями – єдиною нацією.

День перемоги над нацизмом – особливе свято. Воно не схоже на інші. В цьому дні вміщається історія людського болю та страждань, історія людського подвигу та боротьби, історія мужності та відданості своєму народу, своїй землі… Тому воно сумне і радісне водночас.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу.

Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов'язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідні міста і села.

Цей святий день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу перемогу, схиляємо голови перед священною пам'яттю загиблих. Ми згадуємо всіх, чиєжиття забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану усім, хто на своїх плечах виніс тягар війни. Ми у вічному боргу перед ними за обірвану війною юність, вдячні за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які вивиявили у боях за рідну землю.

Подвиги наших дідів, батьків та матерів сповнені глибоким патріотизмом і сьогодні надихають молоде покоління плекати у своїх серцях любов до рідної землі . Низький уклін кожному, чиє ім'я викарбуване на гранітних скрижалях Перемоги, і тим, хто так і лишився Невідомим Солдатом. Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини.

Гаслом цих пам’ятних днів є «Ніколи знову!». Але, вже дев’ятий рік поспіль, ми чуємо і кажемо його інакше, не з окликом, а із запитанням… Чи міг би хтось подумати що у ХІ столітті на нашу землю знову увірветься війна, яка знову забиратиме невинні життя нашого народу? Чи міг би хтось подумати, що нам знову колись доведеться відстоювати свої права, свої землі?.. Чи могли тоді наші діди-прадіди подумати, що брати, з якими вони воювали пліч-о-пліч колись виявляться такими підступними та жорстокими? Ні, ніхто…ніхто не думав, що одного ранку ці псевдо-брати із пам’ятного гасла заберуть слово ніколи, і залишиться тільки «Знову!». Переживши всі злочини часів Другої світової війни, втративши мільйони людей, які боролися за перемогу та здобули її спільно з українцями, вони осквернили пам'ять про своїх предків та їхній подвиг.

Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Тож сьогодні хочеться побажати усім нам ніколи не забувати ким ми є. Божого благословення усім, міцного здоров’я і бадьорого духу, ясного розуму, мужності і сили, любові і процвітання кожній родині, усьому народу України!

Вірю, що День пам’яті та примирення слугуватиме ще більшому гуртуванню та міцнішому єднанню української нації у боротьбі з агресором, який зазіхає на нашу землю і нашу Незалежність. Ці болючі уроки історії додають нам мудрості й сили духу, а Перемога лишається символом національної гордості, військової слави й доблесті українського народу, навіки вписаним у героїчний літопис Вітчизни.

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму! Вічна пам’ять!  Доземний уклін!

Слава україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь