A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи мають безробітні інформувати кар’єрного радника про виїзд за межі України?

Дата: 27.12.2022 13:19
Кількість переглядів: 81

Чи мають безробітні інформувати карєрного радника про виїзд за межі України?

 

Так, мають.

Таке інформування передбачено статтею 44 Закону України “Про зайнятість населення”. Зареєстрований безробітний зобов’язаний інформувати кар’єрного радника протягом 3-х робочих днів про виїзд за межі України. Інформування має здійснюватися незалежно від причини і строку виїзду.

Якщо виїзд не пов’язаний з працевлаштуванням і безробітний продовжує засобами дистанційної комунікації здійснювати пошук роботи, його реєстрація в службі зайнятості не припиняється. Тривалість виїзду за кордон не має бути понад 14 календарних днів (одноразово). Якщо тривалість виїзду має бути більша, безробітний повинен припинити свою реєстрацію (подати заяву). Після повернення в Україну він матиме право на перереєстрацію.

Неповідомлення про виїзд за межі України є підставою для припинення реєстрації безробітного.

Водночас слід враховувати, що навіть за умови повідомлення про виїзд за межі України, реєстрація безробітного припиняється також у разі перебування зареєстрованого безробітного у період реєстрації за межами України сукупно понад 60 календарних днів протягом року (крім документально підтверджених випадків, пов’язаних з виїздом зареєстрованого безробітного за кордон на лікування (у тому числі членів його сім’ї) або у зв’язку зі смертю близьких родичів, нещасним випадком, що стався за кордоном із зареєстрованим безробітним або членами його сім’ї, відсутністю транспортного сполучення та можливості повернення в Україну у зв’язку з карантином, надзвичайною ситуацією, надзвичайним станом або іншими обмежувальними заходами, що введені країною або транспортною компанією).

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

Ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь