A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

У якому розмірі виплачується допомога на поховання безробітного?

Дата: 07.12.2022 11:54
Кількість переглядів: 81

У якому розмірі виплачується допомога на поховання безробітного?

 

Життя, на жаль, непередбачуване (як і його тривалість). Бувають і випадки смерті безробітного або особи, яка перебувала на його утриманні. Виплату допомоги на поховання у разі смерті безробітного або особи, яка перебувала на його утриманні передбачено статтею 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Розмір такої допомоги складає 75% мінімальної заробітної плати, встановленої законом, та виплачується особі, яка здійснила поховання.

На поточний момент розмір мінімальної заробітної плати складає 6 700 грн (стаття 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»), відповідно розмір допомоги – 5 025 грн.

Довідково. Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» (набрав чинності 29 жовтня 2022 року), серед іншого, внесено зміни до статті 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Повідомляємо, що до 28 жовтня 2022 року (включно) розмір допомоги дорівнював розміру прожиткового мінімуму, який з 1 грудня 2022 року складає 2 589 грн (стаття 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»).

Ознайомитись із текстом Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» можна на парламентській вебсторінці за посиланням https://cutt.ly/21AV5AO

У вас виникли питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за номерами, що розміщені тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9

Нагадуємо, що також ми є у Telegram – https://t.me/DCZWorkNowBbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь