A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи передбачено збільшення розміру допомоги по безробіттю особам, які раніше її не отримували?

Дата: 30.11.2022 13:42
Кількість переглядів: 64

Чи передбачено збільшення розміру допомоги по безробіттю

особам, які раніше її не отримували?

 

Так, передбачено (за певних умов).

Нагадаємо, що з 29 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», яким, серед іншого, внесено зміни до статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» https://cutt.ly/BM13ndz .

Визначено, що для особи, страховий стаж якої становить не менше 15 років і яка протягом 15 років, що передували місяцю надання статусу зареєстрованого безробітного, не отримувала допомогу по безробіттю, під час визначення розміру допомоги по безробіттю відсотки до середньої заробітної плати (доходу) збільшуються на 10 відсоткових пунктів.

Довідково. Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до середньої заробітної плати безробітного, залежно від страхового стажу. Так, за тривалості страхового стажу 20 років допомога по безробіттю призначається у розмірі 70% від середньої заробітної плати. Якщо водночас особа  протягом 15 років, що передували місяцю надання статусу зареєстрованого безробітного, не отримувала допомогу по безробіттю, то їй буде визначено підвищений розмір допомоги, а саме 80%.

Є питання, що стосуються сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь