A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Робота є – благоустрій територій: для безробітних  – заробіток, громаді – користь

Дата: 11.11.2022 11:29
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Робота є – благоустрій територій: для безробітних  – заробіток, громаді – користь

Однією з послуг Державної служби зайнятості є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, до участі у яких долучають безробітних громадян.

Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу та є джерелом додаткового прибутку, а також засобом переходу до постійного працевлаштування.

У свою чергу, ці роботи корисні і для органів влади, і для роботодавців. Для перших – це розвиток територіальних громад, вирішення нагальних соціальних проблем, а для інших – залучення додаткової робочої сили для виконання нагальних другорядних робіт, не відволікаючи від основного виробничого процесу основного персоналу.

Які роботи виконують безробітні? Це роботи, пов’язані з екологічним захистом навколишнього середовища (прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ і придорожніх смуг, впорядковування кладовищ), ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери та пам’яток культури, це також роботи по догляду за особами похилого віку, ветеранами війни, особами з інвалідністю й хворими.

Серед яскравих прикладів співпраці у напрямку організації громадських робіт – співпраця Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості  з територіальною громадою.

Лише у жовтні цього року районна філія направила 23 особи з-поміж безробітних до місцевого комбінату комунальних послуг для проведення громадських робіт на території громади. На оплату праці безробітних з місцевого бюджету у 2022 році загалом було виділено 30 тис. грн.

«Наше завдання – сприяти зайнятості місцевих мешканців, що насамперед підвищить рівень життя сільських мешканців, а отже й добробут громади. А ці роботи, у період відсутності постійних робочих місць, дадуть можливість встановити нові соціальні контакти, завдяки яким людина знайде постійну роботу, це спосіб, на деякий час, залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком. Водночас нам вдається розв'язати чимало актуальних для життєдіяльності територіальних громад питань. Мета завжди була і залишається благородною – щоб чистими і ошатними були населені пункти регіону, скрізь панували лад і порядок, а місцеві мешканці мали роботу», – зауважив заступник Голованівського селищного голови Дмитро Грабовий.

Загалом центрами зайнятості та філіями обласного центру зайнятості  з початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру майже кожен четвертий з яких отримав постійну роботу.

У вас є потреба у  виконанні робіт, пов'язаних з благоустроєм  територій чи інших видів другорядних робіт? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування. Контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR.

Або отримайте інформацію у чат-боті Telegram t.me/dcz_kir.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь