A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Як зберегти продукти в холодильному обладнанні при аварійних відключеннях світла під час воєнного стану.

Дата: 02.11.2022 13:59
Кількість переглядів: 53

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Через часті обстріли росiйськими окупантами об'ектiв енергетичної інфраструктури , перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів у холодильнику . Тому важливо розуміти , що робити з продуктами з холодильника , якщо раптово зникне світло .                     Варто заздалегідь підготуватись до  відключення електроенергії . Для цього дотримуйтеся наступних порад , які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання.                                                                                                                                                                                                                  -Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері . У холодильнику має бути температура 4 ° С або нижче . У морозильній камерi - 0 ° C або нижче .                                                                                                                                                                                                                   -Підготуйтеся до надзвичайної ситуації . Заморозьте контейнери з водою , щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4 ° С або нижче , якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника . За можливості придбайте сухий лiд або блоковий лід.                                            -Коли вже електроенергію відключили , тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими . Якщо дверцята залишаються закритими , продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику , 48 годин у повній морозилці ,24 годин у напівпорожнiй морозилці . Якщо електроенергія вiдключена більше 4 годин помістіть лід до продуктів у холодильник .                                                                                                              -Перевіряйте температуру продуктів , що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду . Викиньте їжу , якщо температура вище 4 ° С . Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці .                                                                        -Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти , які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 ° С або нижче . Ніколи не пробуйте їжу на смак , щоби перевірити її безпечність . Якщо маєте сумніви викиньте її.                                                        Викидайте з холодильника продукти , що швидко псуються ( м'ясо , рибу , нарізані Фрукти та овочі , яйця , молочні продукти та їх залишки ) через 4 години без електроенергії або джерела холоду . Викидайте будь - яку їжу з незвичним запахом , кольором чи текстурою . Бережіть себе.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь