A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2022 18:14
Кількість переглядів: 162

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

Смертельний для наших захисників “зелений коридор” тоді, у 2014, пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність.

Український народ завжди з повагою ставився до своїх героїв, мав традицію поховання та увічнення полеглих.

Вшанування пам’яті борців протягом усієї історії України і популяризація подвигів на державному рівні є вкрай необхідним завданням також і для формування національної ідентичності. У сучасній російсько-українській війні попри велику кількість втрат маємо і першу історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за права і свободу. Вперше за довгі десятиліття Україна може опертись на широку підтримку громадян, бо захищати державу зголосились мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни.

Сьогодні, на честь вшанування пам'яті наших захисників, по всій території Надлацької сільської ради були приспущені Державні Прапори, прозвучали слова безмежної вдячності тим, хто віддали свої життя за наші. Усіх полеглих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів...

Вічна слава вам, герої! Вічна пам'ять! Вічна шана!

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь