A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні жителі Надлацької громади! Сьогодні вперше в історії відзначається День Української Державності.

Дата: 29.07.2022 09:53
Кількість переглядів: 155

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Від давньої Русі до сучасної незалежної України… великі князі, славетні гетьмани… Усе це наша державність. І саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі, 28 липня, встановлено День Української Державності. Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.

Понад тисячу років українці демонструють усім свою єдність, силу, розум… І, хоча цього року російська федерація вкотре намагається нав’язати всім свої фантазії про те, що Україна – «вигадана» держава та хоче «зламати» український дух – їй точно не вдасться цього зробити. Бо ми, українці, загартовані століттями. Об’єднані, як ніколи, у захисті рідної землі та своєї державності ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивілізаційний вибір і ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії. Шкода тільки, що занадто дорогою ціною – ціною життів наших мужніх захисників та ні в чому не винних людей, дітей…

Ми повинні шанувати наших героїв-захисників, їх мужність, силу та відвагу, повинні бути вдячними за те, що маємо змогу відзначити важливу державну подію, милуватися красою навколо себе, а не ховатися від обстрілів та вибухів ракет.

З цієї нагоди по всій території Надлацької сільської ради відбулися урочисті мітинги, підняття Державного Прапору України, покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків полеглим у боротьбі за незалежність нашої країни.

Під час урочистостей присутні поглибили свої знання з історії державотворення, милувалися виступами дітей та дорослих, котрі декламували патріотичні вірші та співали такі ж пісні.

Тож у цей важливий для нас, українців, день хочу побажати усім ніколи не втратити нашу народну єдність, дружність, мужність, стійкість, силу духу.Хотілося б, щоб з кожним роком це свято додавало всім нам наснаги та впевненості в нашому майбутньому.Нехай не вичерпується джерело вашої віри, надії та любові до рідної землі, енергії й впевненості у власних силах. Бажаю більше приводів для гордості за свою країну, сил і сміливості, щоб самим створювати такі приводи. Зичу всім міцного здоров'я, успішної реалізації далекосяжних планів, добробуту, злагоди та добра в кожній оселі, мирного неба та врожайних полів.

І пам’ятайте – ми громадяни вільної країни, і ніколи рабам не здолати нас, вільних людей. Слава Україні!

З повагою, сільський голова РУСЛАН САДІКОВ та виконавчий комітет Надлацької сільської ради.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь