A A A K K K
для людей із порушенням зору
Надлацька громада
Кіровоградська область, Голованівський район

У рамках декади з профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє» фахівці Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів 11 класу Надлацької загальноосвітньої школи

Дата: 14.04.2021 16:18
Кількість переглядів: 338

Фото без описуУ рамках декади з профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє» фахівці Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів 11 класу Надлацької загальноосвітньої школи

 

 

Фахівчиня районної філії Лариса Екало ознайомила учнів з сучасними тенденціями ринку праці, актуальними професіями та найбільш затребуваними професіями найближчого майбутнього, а також акцентувала увагу молодих людей на «м’яких» навичках, необхідних для успішної кар’єри.

«Не секрет, що не усі випускники вищих і професійних навчальних закладів працюють за фахом. Причини різні. Одним ніяк не вдається влаштуватися на омріяну роботу. А інші не хочуть працювати за спеціальністю, зазначеною у дипломі, тому, що обирали її не до душі: їм було все одно, де вчитися, аби отримати диплом. Декому здавалося, що йому до вподоби той чи інший фах, а під час навчання зрозумів, що зовсім ні. Та й дисбаланс на ринку праці дається взнаки», – наголосила Л. Екало.

Фахівчиня пояснила школярам, чому варто пройти тестування для визначення професійних здібностей, та як у цьому можуть допомоги фахівці служби зайнятості, які не лише проведуть тестування, а й зможуть проконсультувати щодо вибору майбутньої професії.

Старшокласники ознайомилися з переліком навчальних закладів регіону, які здійснюють навчання за актуальними на ринку праці професіями. Крім того, юнаки та дівчата дізналися про формулу вдалого професійного вибору і типові помилки при виборі професій та отримали поради щодо їх уникнення.

«У своїй діяльності служба зайнятості особливу увагу приділяє профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, що спрямована на допомогу розуміння юнаками та дівчатами того, наскільки важливий і відповідальний крок – вибір майбутньої професії», – зазначила Оксана Єременко, директор Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь